Инсталацията е предназначена за изпичане на ядкови или други дребнозърнести продукти: фъстъци, кафе, бадеми, лешници, сусам, слънчоглед и др. Процесът се реализира във флуидизиран слой от обработвания продукт. Използваният метод за подвеждане на топлина към продукта осигурява меко въздействие на топлоносителя върху обработвания материал, поради което белтъчините се денатурират в много по-ниска степен, отколкото при обработка на продуктите в барабанни апарати. Това води до равномерно разпределение на мазнините по обема на ядката и в клетките на материала, което удължава многократно времето на съхранение и повишава съществено качеството на крайния продукт. Методът е особено подходящ при изпичане на ядки, от които впослествие се произвежда тахан или паста, тъй като отделянето (разслояването) на мазнините от общата маса при продължително съхранение се свежда до минимум.
РИКС 8 | РИКС 20 | РИКС 35 | РИКС 70 | |
---|---|---|---|---|
Вместимост на камерата, kg | 8 | 20 | 35 | 70 |
Производителност по фъстъци, kg/h | 80 | 200 | 300 | 620 |
Разход на електричество за подгряване, kW | 7.5 - 150 в зависимост от топлоносителя | |||
Габарити | 2000х1500х2400 | 4500х2000х2600 | 4500х2300х3000 | 5500х3100х3200 |
Всички права запазени © 2024 TCT | Разработка: Intelligent Web Solutions