Материали

Продукти, които подлежат на сушене посредством сушилни с кипящ слой:

  • Захар , морска сол, въглища, грах, ябълки и картофи на кубчета, нарязан тютюн, ядки и др.

Продукти, които подлежат на агломериране посредством апарати с кипящ слой:

  • Животински храни, хани за бебета и деца, казеинати, сирена, какаови смески, пура захар, сметана, перилни препарати, бои, багрила и пигменти, ензими, рибно брашно, чесън, лук, желатин, протеини, малтодекстрин, картофено пюре, пектин, полиетилен, мляко пълномаслено и обезмаслено, витамини, пшенично брашно, суроватка, дрожди и др.

Продукти, които подлежат на сушене посредством разпръсквателни сушилни:

  • Мляко, пълномаслено и обезмаслено, кисело мляко, сирене, казеин хидролизат, лактоза, соево и малцово мляко, царевичен и малцов екстракт, суроватка, суроватъчен протеин, сметана, яйчен жълтък, белтък и меланж; кръв, албумин, кръвна плазма, бульон, месен екстракт, екстракт от жлези, желатин, агар-агар, антибиотици, банани, пивни дрожди (бирена мая), ензими, аминокиселини, плодови сокове и пулпове, латекс, лепило, нишесте, пектин, растителни екстракти, соев протеин, екстракт от кафе и чай, доматено или пиперково пюре, багрилни вещества, перилни препарати, пигменти, нитрати, каолин, бентонит, пчелен мед, винаса и др.

Продукти, които подлежат на сушене посредством пневматични сушилни:

  • Нишесте, царевични и пшенични трици, глутен, дървесни стърготини, люцерна, пивоварна каша, пивни дрожди и др.

Продукти, които подлежат на сушене посредством камерни, тунелни или лентови сушилни:

  • Лук, моркови, чесън, картофи, зеле, домати, праз, гъби, грах.
  • Ябълки, круши, сливи, праскови, кайсии, грозде, шипки, череши, вишни, пъпеш, тиква, банани.

Продукти, които подлежат на сушене посредством барабанни сушилни:

  • Захар, сол, ябълкови и цвеклови пресовки, спиртна шлемпа, въглища, дървесни трици и талаш, нарязан тютюн.